Biografi

Jeg ble født i Kragerø 9. april 1957. Kragerø, en vakker liten kystby i Sør- Norge. Det var et fint sted å vokse opp på, og jeg har mange vakre minner fra barndommen på Tåtøy. En idyllisk liten øy som ligger i Kragerø skjærgård.

Kragerøy

Om vinteren gikk vi på skøyter og hoppet på ski. Om sommeren var det fotball, løping i skogen og fisketur som opptok mesteparten av min fritid. Jeg slet en del på skolen fordi jeg hadde dysleksi og det var lite kunnskaper på den tiden om det emnet.

Jeg var alltid den sterkeste gutten i klassen og god i alt som hadde med idrett. Så det var mest naturlig for meg å satse i den retning.  En dag i 1972 så jeg en vektløfter på tv som gjorde veldig inntrykk på meg med sin enorme styrke og smidighet. Denne mannen var Leif Jensen fra Fredrikstad. Han vant olympisk gull i vektløfting under OL i München. På den tiden var jeg så vidt kommet i gang med vekttrening. Etter noen måneder kontaktet jeg Grenland atletklubb, og med uvurderlig hjelp av Erik Hagen og Terje Hansen ble jeg etter hvert en god vektløfter.

5 år senere var jeg i det norske landslaget for vektløfting. Min trener var Leif Jensen, og jeg var veldig stolt fordi jeg hadde kommet et skritt nærmere drømmen om å bli den beste vektløfteren. Dette var den idretten som hadde alt; teknikk, styrke, koordinasjon og hurtighet.

Mine vektløftermeritter; ni norske rekorder som junior, 2.plass i NM tre ganger, Grenland Atletklubb lag sølv i 1978, 6. plass i EM junior og 9. plass i VM junior i 1976, 2. plass i Nordisk Mesterskap i 1977, 13. plass i EM 1978. Jeg ble tatt ut som OL kandidat i 1978, med Leif Jensen som landslagstrener. Jeg var 21 år og fremdeles junior. Dette var idretten jeg elsket og virkelig ville gi alt for å bli best.

Uheldigvis ble de olympiske lekene i Moskva i 1980 boikottet. Drømmen jeg hadde som guttunge var så nær, men likevel så fjern. Skjebnen ville det annerledes. På den tiden jobbet jeg som sveiser og var uheldig å ødelegge ryggen under arbeid. Drømmen var i ferd med å briste, men jeg nektet å gi opp. Ville for alt i verden tilbake til vektløfting.

En venn fra det norske vektløftelaget, Tage Knudsen, mente jeg burde satse på kroppsbygging, men jeg hadde ikke noe forhold til kroppsbygging. Jeg syntes at det var en jålesport. Bestemte meg allikevel for å gi den en sjanse. Det var helt utenkelig for meg å slutte å trene. Mitt liv forandret seg fra den dagen jeg satte min fot i et treningssenter.

Min drøm om å fortsette med vektløfting forsvant da jeg innså at det ikke var mulig å fortsette med den idretten jeg elsket. Med muskelmassen jeg hadde utviklet over årene, viste jeg at jeg kunne gjøre det like bra som kroppsbyggerne jeg hadde sett.

Kroppsbygging er en idrett som krever stor styrke og utholdenhet. Jeg lærte fort at man ikke skal dømme en idrett man ikke vet så mye om. Kroppsbygging har gitt meg enormt mye kunnskap om kropp, trening, ernæring og disiplin. Fra den dagen bestemt jeg meg for å ta et skritt videre for å bli en kroppsbygger. Det tok ikke lang tid før Harald Skjøldt så mitt potensial og motiverte meg til å stille på min første konkurranse.

Harald har vært en god læremester opp gjennom årene. Min debut var Oslo Grand Prix i 1981. Det var et stort øyeblikk for meg da jeg vant klassen +90 kg og samtidig overallen. Jeg konkurrerte i tre påfølgende NM: 1984, 1985 og 1987. Under den tiden ble jeg eier av et treningssenter i Kragerø, som jeg solgte etter tre år for å konsentrere meg om karrieren som kroppsbygger.

Som amatør konkurrerte jeg i tre EM og to VM hvor jeg plasserte meg på 7. plass. I 1987 kom jeg på 2. plass i VM i Madrid, Spania. Jeg ble profesjonell kroppsbygger etter at jeg fikk 2. plass i VM i Kuala Lumpur i 1990. I 1991, debuterte jeg som proff i Night of the Champions i New York. Jeg plasserte meg på 3. plass, som kvalifiserte til deltagelse for Mr Olympia samme år.

Jeg hadde kontrakt med Joe Weider på den tiden. Det førte til en del reiser til USA. Jeg bodde blant annet hos Ed Conners, en av grundene til Golds Gym kjeden, og seks uker hos trenerguruen Charles Glass. De har betydd veldig mye for kroppsbyggere over hele verden. I årenes løp deltok jeg i mange konkurranser i Norge og i utlandet, hvor jeg plasserte meg, alt fra 3. til 10. plass. I 2002 avsluttet jeg min karriere med 3. plass i Master Olympia.

De siste 10 årene har jeg jobbet og trent på Harald’s Gym. I tillegg til arbeidet på gymmet, driver jeg et eget firma hvor jeg bruker mine kunnskaper og ekspertise til å hjelpe og veilede andre for å nå deres mål. Jeg er også PT eksaminator for PTA (Personal Trainers Associaton).

Jeg vil benytte anledningen til å takke Ronald Eriksen som alltid har vært i livet mitt og stilt opp for meg i tykt og tynt, enten det har vært sportslig eller privat. I tillegg er jeg en stolt far til min sønn, Bjarne, på 20 år.

BASIC INFO:

Full Name: Geir Borgan Paulsen
Born: April 9, 1957
Birthplace: Kragerø, Norway
Residence: Oslo, Norway

Height: 180 cm
Competition weight: 107 -118
Off-season weight: 122-131

STATS:

År: 1997
Chest: 141
Arms: 54
Legs: 82
Calves: 51
Waist: 85